This page requires flash plugin for your browser. Please download it from here and try again!
 
ОПИСАНИЕ
 
 
 
ОПИСАНИЕ
Име : Очаквани бебета 2018;Стандарт и история на померана,ЗОО-БОРСИ-Защо няма померани от 1200 лв при тях
Порода : померани
Пол : мъжки
Описание :

 

Планирани връзки 2018

Свободно бебе померан, мъжко, родено на 01.04.2018г.

Може да бъде дадено в нов дом след средата на юли и поставена трета ваксина. 

 

 

  FCI стандарт на померанския шпиц можете да прочетете тук:

Стандарт на породата Померански шпиц

http://www.fci.be/uploaded_files/097gb98_en.doc

История на Померанския шпиц

Породата произхожда от Лапландия и Гренландия, там където са възникнали породите на ездовите кучета.По-късно някои от кучетата, са били внесени в Европа, през Померания/Германия/,където са били заплождани и умалени по размер.

Британската кралица Виктория през втората половина на 1800 г.не само се посвещава на тази порода ,но също започва да я развива.Тя е имала повече от 30 бр.померани и постепенно размерът на кучетата, които притежавала започва да намалява ,за да бъде такъв какъвто е днес.

Помераните са били вдъхновение не само за художниците, но и за класическата музика през вековете.Те са били част от живота не само на кралските семейства и знаменитостите, но и на обикновените хора,които били запленени от очарованието на техния характер.

Прародителите на помераните са били ездови кучета в Лапландия и Гренландия и преди да станат малки компаньони, са били пазачи на стада.Но е трудно да си представим днес джавкащия померан около стадо елени например!

Тяхното име идва от областта Померания, през която те навлизат в Европа.Там кучетата са били заплождани и развивани като порода.Трябвало е да мине доста време и поколения кучета ,за да може куче с размер 20 паунда през 19 в.да стигне днешния стандарт от 4-до 6 паунда .Породата е призната от Kennel Club in England през 1870 г.,под името ,,spitz dog".Следи от линии в померана, в техният цвят и козина , са видими и днес като остатък от т.н.,, wolf spitz breed'.

Една от добрите познавачи на померана и негов собственик е кралица Виктория,която е управлявала от 1819 до 1901г.Тя вижда за пръв път померан, когато нейната майка Кралица Шарлотте взима такова куче и го запазва в покоите си.Кралица Виктория притежава Марко, първият си померан ,който придобива през 1888г.

Английската Кралска фамилия е притежавала померани преди, притежава и до днес , както запазва своя интерес в развъждането и отглеждането на коне и кучета.Кралица Виктория предава този ентусиазъм, притежавайки по свое време 35 померана.Тя полага доста усилия за намаляване на размера на породата.Нейните шоу померани-
Fluffy,Nino,Mino,Beppo,Gilda ,Lulu участвали в много изложби и спечелили поне два шампионата.Според биографите на кралицата през 1901г.кралицата на смъртното си легло е искала да доведат нейният любим померан Turi,който и бил доведен и останал до нея докато тя починала.

Освен на кралското семейство ,помераните са любимци на много артисти и знаменитости.Един от най-известните от тях е Микеланджело,който рисувал Сикстинската капела с неговият любим померан в скута.

От актрисите ,познати и известни днес Kate Hudson има един, Cindy Williams която завинаги ще бъде запомнена от участието си като Shirley in,, Laverne and Shirley", участва в реклама за намаляване на теглото заедно с нейният померан.А най- известния померан -телевизионна звезда е Chester ,който през 1980 г.игра заедно със собственичката си Fran Dreschner в ,,The Nanny''- ,,Бавачката,,.

За да допълним тази поредица и с българско участие - CH BG GLER TIP TOP участва в снимките на американският филм,,Night Train'' ,заснет през 2007г.,където тя беше партньор на американският актьор Danny Glover /от ,,Смъртоносно оръжие,,/.Тя беше избрана след кастинг, и е основен герой в сюжета на филма,играейки мъжки померан на име Puchie.

Бялата ми померанка Еsprite Snow Fashion DÁrlande многократно се снима в сериали , един от които е ,,Под Прикритие"

Randy U R The Boss  е рекламното куче в клипа-реклама на Ринг Мол- заснет месец юли 2015г. 

Любимият померан на Исаак Нютон- Diamond,разстройл собственика си, обръщайки запалена свещ, която подпалила важни работни документи, и той получил нервна криза.

Обикновено помераните са вдъхновение за своите собственици.Композиторът Волфганг Амадеус Моцарт посветил ария на своя померан а Шопен написал пиеса за Померан,който принадлежал на неговата приятелка.

Помераните не са собственост само на знаменистости.Тяхната увереност,интелигентност ги прави любими кучета на всеки,който обича малките породи и иска да има лоялен и умен компаньон.

        ЗОО - БОРСИ - ИЗМАМИТЕ  С ПОРОДАТА ПОМЕРАН ПРИ ТЯХ СА ЕЖЕДНЕВИЕ!

Казвам това, от опита си с хора, които вече са купили ,, померан,, от зоо-борса и вече са съжалявали заради това!

Зачестяват запитвания към мен за померани, от хора препатили вече от зоо-борсите. Затова искам да напиша рисковете, на които е подложен евентуалния купувач, вземайки куче /независимо от породата/ от зоо-борсата.

1.Всички документи,които получите от тях са недоказуеми и не могат да се проверят: -показаните снимки от зоо борси са крадени от кучета от развъдници, по които те ,,плюят,, пред клиентите си, а не са на кучетата които се продават! Кучето Роузи от развъдник Foxy Nose-Варна е най- показваното бебе на снимки в зоо-борсите и никой не може да ги накара да го свалят!

- ветпаспорт - кучето не е микрочипирано и не  се знае този паспорт за кое куче е, както

Родословие :